Skip to content

EL DEURE DELS
PERIODISTES AMB
LA LLENGUA

EL DEURE DELS PERIODISTES AMB LA LLENGUA

Anàlisi sobre la responsabilitat lingüística i la competència en català dels comunicadors en el context actual. 

Informe de Pol Cervera.

Aquest informe és un estudi realitzat en el marc de la col·laboració entra la Fundació Catalunya Fons i el Grup de Periodistes Ramon Barnils.  

Davant del retrocés inqüestionable del nombre de parlants habituals de català, en el si de la ciutadania i entre els estudiosos de la llengua apareixen reflexions al voltant de la qualitat lingüística. Diverses veus alerten que el català actual està degradat i desnaturalitzat per una interferència massiva del castellà. És aixíí? Aquesta degradació de la llengua també fa forat als mitjans de comunicació? Quin és el rol que han d’assumir els comunicadors davant d’aquest escenari?

I, en relació amb aquestes qüestions, ¿els periodistes joves tenen menys nivell de llengua que els periodistes veterans? Quin paper juguen els estudis de Periodisme en la formació lingüística dels periodistes? A les facultats on s’imparteixen aquests estudis hi ha prou consciència de la responsabilitat lingüística dels comunicadors? Són preguntes a les quals tractem de trobar resposta en aquest informe.

Cliqueu aquí per veure l’informe

Barcelona, 15 de desembre de 2022