Fundació Catalunya - Fons per a la defensa del drets dels catalans
Facebook Twitter

Què fem

El simposi ·'Català, estat de la qüestió o qüestió d'Estat' constata els incompliments de la CELRoM

ComparteixAmb motiu dels gairebé 25 anys de la redacció de la CELRoM i 15 anys de la seva ratificació per part de l'Estat espanyol, la Fundació Catalunya Fons va organitzar el passat 18 de novembre, al CCCB, el simposi 'Català, estat de la qüestió o qüestió d'Estat. 25 anys de Carta europea de llengües regionals o minoritàries (CELRoM): 15 anys d'incompliments'. 

Al llarg de la jornada, que va ser inaugurada per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i la presidenta de la Fundació Catalunya Fons, Xesca Oliver, es va fer un repàs de quina és la situació del català i l'aranès en diferents àmbits i quins són els incompliments que fa l'Estat en relació a la CELRoM.

Els ponents que van participar a les diferents taules rodones van constatar que la política lingüística de l'Estat espanyol continua donant al castellà un estatus superior a les altres llengües oficials i que incompleix la carta de manera sistemàtica.

El simposi ha tingut el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Plataforma per la Llengua, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Juristes per la Llengua, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Tirabol i Federació Llull.

Podeu recuperar els continguts de les ponències al canal Youtube de la Fundació Catalunya Fons:

Inauguració del Simposi 'Català, estat de la qüestió o qüestió d'Estat' 

'Protecció de les minories i sobirania lingüística en l'àmbit polític europeu' 

L'occità a l'Aran 

Eix Mitjans de comunicació  

Eix Educació i Cultura 

Eix Administració i Justícia 

Eix socioeconòmic  

Eix domini lingüístic català

Cloenda del simposi 'Català, estat de la qüestió o qüestió d'Estat' 

També podeu veure les fotografies al Facebook @fundaciócatalunya