Fundació Catalunya - Fons per a la defensa del drets dels catalans
Facebook Twitter

Notícies

Entrega de la Declaració de la Pedrera a la Comissària Viviane Reding

ComparteixAvui al migdia, 11 d'abril, cinc representants dels signants de La Declaració de La Pedrera han lliurat a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona la carta adreçada a la vicepresidenta i comissària de Justícia, Drets Humans i Ciutadania Viviane Reding, rubricada per tots ells. La Declaració de La Pedrera fou redactada i donada a conèixer uns dies després del 45è Debat Ciutadà protagonitzat per la comissària a Barcelona el passat 23 de febrer. La iniciativa fou impulsada per dinou assistents disconformes amb la fredor i distància amb què la institució europea observa el procés sobiranista que està tenint lloc a Catalunya. Malgrat la insistència d'una part important del públic la Sra. Reding evità contestar algunes de les preguntes formulades en relació al Dret a Decidir i la negativa del govern espanyol a autoritzar un referèndum sobre el futur polític col·lectiu dels catalans. Però, el que més alarmà als impulsors de La Declaració de La Pedrera fou el rude estirabot del secretari d'estat espanyol per la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, quan, dempeus i de cara al públic, en un to displicent etzibà un seguit d'exabruptes, i, fins i tot, un terme desqualificador adreçat als assistents.

El text expressa la profunda voluntat europeista dels catalans i demana que les institucions de la Unió vetllin pel respecte a Espanya dels mateixos valors democràtics que han permès el procés d'integració europea. També reclama que la institució europea s'asseguri que no s'impedeix la consulta anunciada pel 9 de novembre.

Ha estat el director de l'oficina de la Representació, Ferran Tarradellas, qui ha rebut els cinc signants i ha registrat l'escrit. S'ha compromès a fer-lo arribar a la comissària Reding i també ha informat que, segons estipulen els procediments interns, aquests haurien de rebre una nota de resposta del gabinet de la comissària dins d'un termini no més llarg de quinze dies.

Els cinc representants han estat: Lluís Bonet, Àngels Folch, Isabel-Helena Martí, Robert Sabata i Miquel Strubell.

Al bloc Catalan Studies de Miquel Strubell trobaràs el text complet de La Declaració de la Pedrera en català, el llistat dels dinou signataris i també les versions castellana, anglesa, francesa i alemanya.

Barcelona, 11 d'abril de 2014